Edvard +386 (0)41 650 410, Janika + 386 (0)41 940 392
info@kraljeva-domacija.com

JANE BARTLE-WILSON

Jane Bartle-Wilson je trenerka in inštruktorica iz Yorkshira (VB), ki poučuje jahače in konje po vsem svetu. V Slovenijo je prišla že velikokrat, vsakokrat na povabilo Kraljeve domačije Borovnica. Navadno nas obišče dvakrat letno – spomladi in jeseni.

Na treningih v Borovnici in Lipah znamenita trenerka svoje bogate izkušnje deli tako s tekmovalci kot začetniki in prav vsi so navdušeni nad njenim pristopom.

Trenerski pristop Jane Bartle-Wilson je svojevrsten in nadvse uspešen. Gospa ima neverjeten občutek za konja in jahača. V trenutku opazi pomanjkljivosti, težave in napake in kar je najpomembneje – jahaču zna rešitve razložiti in pokazati tako, da jih ta razume in lahko hitro napreduje. K čudoviti izkušnji vsakogar, ki je jahal pod njenim vodstvom, pa sodita še njena nalezljiva dobra volja in pozitivna naravnanost.

Jane verjame, da mora biti trening konju prijazen. S svojim občutenim pristopom pomaga konju, da sprejme jahača in ga uboga tako na tleh kot v sedlu. Vaje oblikuje tako, da konju pomagajo razumeti jahača in obratno.

Jane je danes, skupaj z bratom Christopherjem, vodja Yorkshire Riding Centra, kjer je tudi glavna trenerka in inštruktorica. Poleg dela v domačem centru veliko potuje, saj izobražuje jahače ter uči konje po celem svetu. Aktivna tekmovalka je bila v osemdesetih letih; od 1982 do 1987 je bila članica britanske dresurne ekipe in od 1983 do 1986 tudi državna prvakinja v dresuri. Leta 1984 se je s Pinocchiem udeležila Olimpijskih iger v Los Angelesu, najbolj pa je ostal v spominu njen uspeh v Torontu leta 1986, ko je osvojila srebro v Prostem programu z glasbo.

Od devetdesetih let prejšnjega stoletja se odlikuje kot trenerka; jahače je pripravljala za olimpijske tekme ter za pomembna tekmovanja, kot so Badminton, Burghley ali Bramham. Med leti 1993 in 2000 je bila vodja britanske dresurne ekipe na olimpijskih igrah, svetovnih in evropskih prvenstvih.

 • Kdo je Jane Bartle-Wilson?

  Vodja Yorkshire Riding Centra, kjer je tudi glavna trenerka in inštruktorica. Aktivna tekmovalka je bila v osemdesetih letih. Od devetdesetih let prejšnjega stoletja se odlikuje kot trenerka; jahače je pripravljala za olimpijske tekme ter za pomembna tekmovanja, kot so Badminton, Burghley ali Bramham. Med leti 1993 in 2000 je bila vodja britanske dresurne ekipe na olimpijskih igrah, svetovnih in evropskih prvenstvih.

  Več o njej si lahko preberete tukaj.

 • Kdaj pride Jane spet v Slovenijo?

  Jane Bartle-Wilson bo Kraljevo domačijo zopet obiskala junija/julija 2019.

  Veselimo se njenega obiska!

  Vabljeni jahači vseh stopenj znanja!

 • So treningi Jane odprti za javnost?

  Da, vse treninge si lahko ogledate. Tudi z opazovanjem in poslušanjem se je mogoče marsikaj naučiti.

 • Kje potekajo treningi?

  Dopoldanski treningi se odvijajo v jahalnici Kraljeve domačije, popoldanski pa na Posestvu Jurečič v Lipah.

  November 2018 –  klinika dresurnega jahanja bo potekala na Hipodromu Stožice, Ljubljana (organizator je KZS).

 • Trening z Jane Bartle-Wilson?

  Pišite nam na naslov info@kraljeva-domacija.com in dogovorili se bomo o podrobnostih.