Edvard +386 (0)41 650 410, Janika + 386 (0)41 940 392
info@kraljeva-domacija.com

Horseback Miracles – HBM

 

V življenju se vsi soočamo s stresnimi situacijami kot so preobremenjenost, težke bolezni, neurejene družinske razmere, izguba službe, smrt bližnjega, nesreče, travme… To so pretresi, ki nam pustijo posledice. Govorimo o STRESU.

 

»Kako stres vpliva na možganske funkcije?« Stres poškoduje in uniči delovanje možganov. Posledice so različna nevrološka stanja in motnje, kar zelo uspešno olajša HBM metoda.

 

Kaj je HBM?

 

Horseback Miracles metodo (”Draper Equine-Assisted Sensory-Based Therapy Methodology” ali ”Draper Sensory Method” t.i. Draperjeva senzorična metoda) je skozi obdobje 20 let razvil Terry Draper. Pri izvajanju metode se uporablja konja, ki deluje kot medij, ki s posebnim ritmičnim gibanjem vzpodbudi pretok informacij med funkcionalnimi centri v možganih in s tem omogoča izboljšanje različnih nevroloških stanj in motenj.

 

Do sedaj je bilo uspešno zaključenih več kot 7000 individualnih obravnav z udeleženci kot so: otroci, ki prihajajo iz različnih okolij in s tem povezanimi travmatičnimi izkušnjami, vojaški veterani z posttravmatskim sindromom, otroci z različnimi težavami pri učenju (pomanjkanje zbranosti, nemirnost, disleksija, avtizem…), odrasli, ki so pod stresom (nesreče, pritiski v službi, izgorelost, težave v družini,…). Spekter udeležencev je zelo raznolik in rezultati nas vedno znova presenečajo.

 

Udeleženci programa so si podobni v tem, da so v stanju stresa, kar povzroča kemično neravnovesje  v možganih in motnje v delovanju možganskih centrov.

 

Metoda vključuje kineziologijo, principe nevrofiziologije in senzorično integracijo.

 

Metoda vsebuje tri korake:

  1. nevtralizacijo stresa,
  2. vzpodbujanje možganov k naravnemu kemičnemu ravnovesju, gradnji informacijskih poti in posledično izboljšanje stanja v možganih,
  3. spremembo vzorcev vedenja.

 

Več na Horseback Miracles.

 

Izvajanje HBM programa in cena

 

Na Kraljevi domačiji izvajamo nevroterapevtski program s pomočjo konja. Če vas program zanima nam pišite na info@kraljeva-domacija.com.

 

Cena posamezne HBM obravnave je 200,00 EUR (v ceno je vključen DDV).

Minimalno število HBM obravnav je 4. Na podlagi izkušenj se priporoča 10 – 15 HBM obravnav, pri bolj zahtevnih primerih,  tudi več.

 

V HBM program se je možno vključiti tako, da izpolnite pristopnico, ki vam jo pošljemo na podlagi vašega zanimanja.

 

 

VEČ INFORMACIJ

 

Pišite nam na info@kraljeva-domacija.com oz. izpolnite kontaktni obrazec.

 

Pokličite nas na : +386 (0)41 650 410,  Edvard Bešlagič, koordinator HBM programa

 

Več o HBM Programu in Draperjevi senzorični metodi (”Draper Equine-Assisted Sensory-Based Therapy Methodology” oz t.i. ”Draper Sensory Method”) si lahko preberete na sledeči povezavi horsebackmiracles.org .

 

Splošni pogoji poslovanja

  • OBVESTILA HBM

    Na Kraljevi domačiji smo od decembra 2018 uspešno obravnavali: travmatske poškodbe možganov, postravmatski stres, izgorelost, sindrom pomanjkanja pozornosti in hiperaktivnost (ADHD), anksioznost, depresijo, avtizem, Aspergerjev sindrom, učne težave in druge primere, ko je bilo porušeno biokemično ravnovesje v možganih.