Saša +386 (0)51 342 105 , Janika + 386 (0)41 940 392
info@kraljeva-domacija.com

HORSEBACK MIRACLES - HBM

Horseback Miracles – HBM

 

V življenju se vsi soočamo s stresnimi situacijami kot so: preobremenjenost, težke bolezni, neurejene družinske razmere, izguba službe, smrt bližnjega, nesreče, travme… To so pretresi, ki nam pustijo posledice. Govorimo o STRESU.

 

»Kako stres vpliva na možganske funkcije?« Stres poškoduje in uniči delovanje možganov. Posledice so različna nevrološka stanja in motnje, kar zelo uspešno olajša HBM metoda.

 

Kaj je HBM?

 

Horseback Miracles metodo t.i. Draper tehniko je skozi obdobje 20 let razvil Terry Draper. Pri izvajanju metode se uporablja konja, ki deluje kot medij, ki s posebnim ritmičnim gibanjem vzpodbudi pretok informacij med funkcionalnimi centri v možganih in s tem omogoča izboljšanje različnih nevroloških stanj in motenj.

 

Do sedaj je bilo uspešno zaključenih več kot 7000 individualnih obravnav z udeleženci kot so: otroci, ki prihajajo iz različnih okolij in s tem povezanimi travmatičnimi izkušnjami, vojaški veterani z posttravmatskim sindromom, otroci z različnimi težavami pri učenju (pomanjkanje zbranosti, nemirnost, disleksija, avtizem…), odrasli, ki so pod stresom (nesreče, pritiski v službi, težave v družini,…). Spekter udeležencev je zelo raznolik in vedno znova smo presenečeni nad rezultatom.

 

Udeleženci programa so si podobni v tem, da so v stanju stresa, kar povzroča neravnovesje kemičnih procesov v možganih in motnje v delovanju možganskih centrov.

 

Metoda vključuje kineziologijo, principe nevrofiziologije, in senzorično integracijo.

 

Metoda vsebuje tri korake:

  1. nevtralizacija stresa,
  2. izboljšanje stanja v možganih, ki je posledica travm,
  3. spremembe vzorcev vedenja.

 

Več na Horseback Miracles.

 

Izvajanje HBM programa

 

Na Kraljevi domačiji bomo kmalu pričeli z izvajanjem nevroterapvtskega programa. Trenutno za ta namen pripravljamo konja s sposobnostjo posebnega gibanja, ki se zahteva za izvajanje metode HBM. Konj je naučen, da se mirno odzove na vedenjske vzorce udeležencev, ki niso vajeni bližine konj.

 

 

VEČ INFORMACIJ

 

Pišite nam na info@kraljeva-domacija.com oz. izpolnite kontaktni obrazec.

 

Pokličite nas na : +386 (0)51 342 105 ( Saša Levstek )

 

Več o HBM Programu in Draperjevi tehniki si lahko preberete na sledeči povezavi horsebackmiracles.org .

  • OBVESTILA HBM

    Nahajamo se v zaključni fazi intenzivnega treninga konja, ki ga pripravljamo na specifične HBM vaje in različne situacije, do katerih bi lahko prišlo pri izvajanju terapije po HBM metodi. Glede na to, da trening poteka že nekaj mesecev in da je BLUE zelo učljiv lahko pričakujemo, da naj bi oktobra pričeli s HBM programom tisti, ki so se prijavili med prvimi.