Nadja +386 (0)51 342 105 , Janika + 386 (0)41 940 392
info@kraljeva-domacija.com

HORSEBACK MIRACLES - HBM

Horseback Miracles – HBM

 

V življenju se vsi soočamo s stresnimi situacijami kot so preobremenjenost, težke bolezni, neurejene družinske razmere, izguba službe, smrt bližnjega, nesreče, travme… To so pretresi, ki nam pustijo posledice. Govorimo o STRESU.

 

»Kako stres vpliva na možganske funkcije?« Stres poškoduje in uniči delovanje možganov. Posledice so različna nevrološka stanja in motnje, kar zelo uspešno olajša HBM metoda.

 

Kaj je HBM?

 

Horseback Miracles metodo (”Draper Equine-Assisted Sensory-Based Therapy Methodology” ali ”Draper Sensory Method” t.i. Draper tehnika) je skozi obdobje 20 let razvil Terry Draper. Pri izvajanju metode se uporablja konja, ki deluje kot medij, ki s posebnim ritmičnim gibanjem vzpodbudi pretok informacij med funkcionalnimi centri v možganih in s tem omogoča izboljšanje različnih nevroloških stanj in motenj.

 

Do sedaj je bilo uspešno zaključenih več kot 7000 individualnih obravnav z udeleženci kot so: otroci, ki prihajajo iz različnih okolij in s tem povezanimi travmatičnimi izkušnjami, vojaški veterani z posttravmatskim sindromom, otroci z različnimi težavami pri učenju (pomanjkanje zbranosti, nemirnost, disleksija, avtizem…), odrasli, ki so pod stresom (nesreče, pritiski v službi, težave v družini,…). Spekter udeležencev je zelo raznolik in rezultati nas vedno znova presenečajo.

 

Udeleženci programa so si podobni v tem, da so v stanju stresa, kar povzroča neravnovesje kemičnih procesov v možganih in motnje v delovanju možganskih centrov.

 

Metoda vključuje kineziologijo, principe nevrofiziologije, in senzorično integracijo.

 

Metoda vsebuje tri korake:

  1. nevtralizacija stresa,
  2. izboljšanje stanja v možganih, ki je posledica travm,
  3. spremembe vzorcev vedenja.

 

Več na Horseback Miracles.

 

Izvajanje HBM programa in cena

 

Na Kraljevi domačiji izvajamo nevroterapevtske programe. Če vas program zanima nam pišite na info@kraljeva-domacija.com.

 

Cena posamezne terapije je 200, 00 EUR (v ceno je vključen DDV).

Minimalno število terapij je 4. Na podlagi izkušenj se priporoča 10 – 15 terapij.

 

V HBM program se je možno vključiti tako, da izpolnite pristopnico, ki vam jo pošljemo na podlagi vašega zanimanja.

 

 

VEČ INFORMACIJ

 

Pišite nam na info@kraljeva-domacija.com oz. izpolnite kontaktni obrazec.

 

Pokličite nas na : +386 (0)51 342 105 ( Nadja Legiša Borštnik )

 

Več o HBM Programu in Draperjevi tehniki (”Draper Equine-Assisted Sensory-Based Therapy Methodology” oz t.i. ”Draper Sensory Method”) si lahko preberete na sledeči povezavi horsebackmiracles.org .

 

Splošni pogoji poslovanja

  • OBVESTILA HBM

    Na Kraljevi domačiji smo zaključili z vsemi pripravljalnimi aktivnostmi in prehajamo na izvajanje HBM programa.